Renewed M/S Gabriella (Viking Line)

ms gabriella otsikko

I didn’t know that something major had happen in M/S Gabriella when we arrived the ship. Suddenly I just saw a news article that M/S Gabriella had been launched after being 3 weeks on the dock. Viking Line had renovated the whole restaurant area and some cabins. Quite a coincidence.

Meillä ei ollut aavistustakaan, että M/S Gabriellalla olisi ollut jotain erikoista, kun lähdimme reissuun. Laivalla vilkaisin sitten Iltalehden nettisivua ja huomasin jutun laivastamme: M/S Gabriella oli juuri samana päivänä laskettu vesille 3 viikon telakalla olon jälkeen ja tämä oli sen “neitsytmatka” remontin jälkeen. Myös joitain hyttejä oli uusittu. Aika hauska yhteensattuma, en tiennyt ollenkaan!

IMG_3199

IMG_2088

3

As I told earlier, we got a message day before that ship will leave harbor two hours later then originally planned. I guess the time wasn’t enough to get the ship ready. Unfortunately the two hours wasn’t enough.

Situation in Tax Free was little bit sad. There wasn’t any fresh snacks to buy , the fridges were empty. I guess the two hours spare time wasn’t enough to fill the fridges. Our beer expert said that Viking Line should have the best beer selection of all the ships in Baltic Sea. It looked good, yes, but grade D was given to it. Couple of untasted he founded there, but that’s it. Same sad situation was in the restaurant. With dinner Jan ordered his first beer and after that he would have ordered the same again, but he drank the last one. And on our way back there was only one kind of beer left, everything else was sold out.

Päivä ennen lähtöä saimme viestin, että lähtöä viivästytetään kaksi tuntia, ilmeisesti kiirettä pukkasi aina viime tippaan asti. Kun pääsimme laivalle, jouduttiin toteamaan, että ehkä he olisivat tarvinneet vielä muutaman tunnin lisää. 

Tilanne oli aika surkea Tax Free’ssa. Kylmäkaapit olivat tyhjät, itse asiassa poissa päältä. Jan totesi Tax Free’hen tullessaan, että laivalla pitäisi olla Itämeren paras valikoima, mutta ei se ihan mahdottoman hyvä ollut, arvosanaksi mestari antoi tyydyttävän. Muutama ennalta maistamaton sieltä löytyi, joten jotakin sentään, mutta rajallinen kuitenkin. Sama surullinen linja jatkui ravintolan puolella. Mentäessä ravintolaan sieltä löytyi “siedettävä” olut, jonka Jan tilasi. Kun se oli juotu loppuun, hän yritti tilata uutta samanlaista. “Ei onnistu, joit juuri viimeisen”. Aha, selvä. Tilanne ei suinkaan parantunut takaisin päin tullessa: kaikki muut oluet oli jo juotu paitsi Teernpelin Luomu Leevi. Ei tarvinnut miettiä vaihtoehtojen väliltä.. Helppoa. 

IMG_3241

There were also some of the roof panel missing here and there. Or at least I think they were missing, it could also be new fashion statement… not sure.

Sieltä täältä puuttui vielä kattopaneeleja. Tosin voihan se olla tarkoituksen mukainen sisustuselementti, en ole varma. 

2IMG_3343

NEW RESTAURANT AREA

According to the press release from Viking Line there are 8 new restaurants, for example the No Name restaurant, where they have 7 and 9 dish tasting menu. It was little bit pricey do we just ate Grills hamburgers.

Viking Linen lehdistötiedote kertoo seuraavaa ravintola-alueesta: “Laivassa on nyt kahdeksan uutta ravintolaa, esimerkiksi innovatiivista ruokailukonseptia edustava No Name, jossa tarjotaan 7 ja 9 ruokalajin maistelumenuita.” 

 

Wine Bar

2

No Name

IMG_3239IMG_2058

Bistrotek

2-0012-002

Grill

2-0042-003IMG_3346

Food in Grill will be reviewed on different post to keep this post in moderate length.

Grillissä syödyt herkut arvostelen sitten toisessa postauksessa, jotta tämä postaus pysyisi kohtuupituisena. 

CABIN

Our Cabin wasn’t among the renovated cabins. We were on 6th deck in 4 persons room. We took a little bit bigger cabin so we could all fit in there. There were enough space for all of us, which was nice. Biggest problem was that cabin didn’t have enough power sockets and no window. We promised ourselves that next time we put little bit more Euros on the table to get the window also.

Cabin was little bit worn out. Dents and smudges were seen all over the cabin. Also the toilet was dirty.

Meidän hytti ei ollut uudistettujen hyttien joukossa. Olimme 6. kerroksessa (Soneran tarjouksella olisi saanut pienen hytin autokannen alapuolelta, mutta me satsasimme vähän parempaan) ja meillä oli neljän hengen hytti. Halusimme ottaa pikkuisen isomman hytin, jotta kaksi aikuista ja lapsi tarvikkeineen sopisi samaan tilaan. Isoin ongelma hytissä ei ollutkaan tila, vaan pistorasioiden vähyys ja ikkunan puute. Lupasimmekin itsellemme, että ensi kerralla pistetään pöytään vähän lisää euroja, jotta saadaan ikkunakin. 

Hytin yleiskuntoa voisi kuvailla sanalla nuhjuinen: koli vähän klommoja ja kulumia sekä tahroja. 

 

IMG_32172

The Most disturbing this in the cabin was this: Our toilet bowl was dirty. If the ship has been on dock for 3 weeks, why they didn’t clean up all the cabins? This gave to us a really bad image of the Shipping Company. Looks like they don’t care about the details or go the extra mile. The missing roof panels and the low stock of the beer and snacks is understandable, they were in hurry, but at least 3 weeks old smudges in the toilet is just pure laziness. Not good.

Eniten hytissä häiritsi likainen vessanpönttö. Jos alus oli ollut telakalla 3 viikkoa, olisi voinut luulla, että siinä ajassa olisi ehtinyt hytitkin siivota. Valitettavasti tähän ei kuitenkaan panostettu. Kun tietää uudistusprojektin, ymmärtää, jos kattopaneeleita puuttuu ja jopa sen, että ei ole pikkusnacksiä Tax Free’stä ostettavaksi, mutta se, että pöntössä on kolme viikkoa vanha sotku on jo vähän vastenmielistä. Tuollainen antaa vähän välinpitämättömän kuvan telakan toiminnasta. 

_MG_1759

THE VIEW

I was really hoping to see the sunrise at sea. I have missed that so much! Last time I saw that was in Hawaii last fall. I set my alarm clock and headed to the deck to see the Sunrise. This is sunrise in Mariehamns harbor.

Olin aivan innossani ajatuksesta, että pääsisin näkemään auringon nousun merellä, viimeksi olen siitä saanut nauttia puoli vuotta sitten Hawaijilla. Säädin oikein herätyskellon herättämään minut etten menettäisi sitä!

IMG_1809IMG_1817IMG_1819IMG_1820

Funniest thing to be up at sunrise on the ship is that there is barely no-one around! Couple of drunks sleeping on the floor, few Chinese tourists and a granny. I had the perfect opportunity to have a photo shoot alone in the ship & the result is seen above.

Parasta Ruotsin laivalla auringon nousun aikaan herätessä on se, ettei siellä hirvittävästi ole muita. Pari väsynyttä matkaajaa nukkui Tax Free oven edessä, pari kiinalaista turistia ottamassa kanssani kuvia ja jokunen virkeä mummeli. Mahtava mahdollisuus siis kuvata upouusia ravintoloita!

Couple of pics from the first night.

_MG_1767.JPG

_MG_1771.JPG

 

Sunrise on our way back home. Unfortunately there wasn’t a sunrise. It was so cloudy and windy that I couldn’t see the sun and my face was freezing off!

Takaisin tullessa ei valitettavasti ollut yhtä upeaa auringon nousua, vaan oli pilvistä ja pirskatin kylmä tuuli! Kotiinpaluu on aina ankeaa, mutta nyt se oli vielä ankeampaa kuin tavallisesti. 

11-001

Over all, the trip was cheap, so that’s good. Cheapest tickets to M/S Gabriella was about 4 euros per traveller. Compared to that, everything was OK. If this would have been more expensive I would say this would have been sad performance. Perhaps it still is, but hey, if you buy cheap you get cheap. I am eager to try out next the competitor and see is the grass greener on the other side. Still, I’m really proud of the photos, M/S Gabriella offered good set up for fun photo session & I really liked the new restaurant area, it was pretty. I would say this was perfect budget trip. If you want low cost trip, this was it.

Kaiken kaikkiaan matka oli ihan OK. Liputhan ei sinällänsä paljoa maksaneet, halvimmat ovat olleet neljä euroa matkaajalta. Hintaan verratessa kaikki oli ihan reilassa, mutta jos olisi olleet kalliimmat liput, olisi matkan taso ollut hyvin säälittävä. Mutta halvalla ei saa kuin halpaa, niinhän se taitaa mennä. Seuraavaksi voisinkin kokeilla sen sinivalkoisen kilpailijan ja tsekata onko laivoissa eroa. M/S Gabriellalle kuitenkin kiitos että heidän tiloistaan sai makeita kuvia! Yhteenvetona sanoisin, että jos haluaa halvan budjettimatkan, niin tämä oli juurikin sellainen!

Advertisements

One thought on “Renewed M/S Gabriella (Viking Line)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s