Grill Restaurant at M/S Gabriella

 

grill otsikko

Blog post in English on the bottom of this post. 

Johtuen ravintoloiden ja buffetin kalliista hintatasosta ja Tax Free’n tyhjistä hyllyistä, söimme ainoastaan Grill -ravintolassa. Vaikka laiva ei ollut läheskään täynnä, ensimmäisenä päivänä jouduimme jonottamaan aika pitkään. Ilmeisesti moni muukin oli ilmeisesti todennut saman. Ympärillähän oli kyllä montakin ravintolaa ja pöytää, mutta hostess / emäntä ohjasi meidät ystävällisesti jonottaman Grillin pöytiin.

Kun viimein saimme pöydän, huomasin että naapurit saivat joitakin valkoisia pusseja, mutta emme me. En ajatellut asiaa siinä vaiheessa sen enempää, kenties se oli joku doggy bag. Kun saimme tarjoilijan meille, kävimme keskustelua hampurilaisesta, jossa oli erikseen mainita “tarjoillaan mediumina”. Olin innoissani, koska raskausaikana olen joutunut syömään kaikki pihvini terveydellisistä syistä kypsänä. Kun viimein saimme hampurilaiset eteemme, oli aika pettymys huomata, että se oli kypsä. En kuitenkaan viitsinyt siitä valittaa, ei kuulu tapoihini. Kroatian reissullakin syötiin hiekkaisia simpukoita, kun emme halunneet valittaa. Ai ai tätä suomalaista luonnetta!

4

Meidän olutasiantuntija oli löytänyt itselleen mieluisan oluen listalta (Brewdogin Punk IPA) ja sen juotuaan (ja todettuaan, ettei parempaakaan listalta löydy) tilasi hän itselleen toisen. Kohta meidän tarjoilija tuli paikalle kertoen, että Jan oli juonut laivan viimeisen, siispä jotain muuta tilalle. Se oli meidän ensimmäinen illallisemme laivalla.

Yritimme haaveilla mieheni kanssa toisena iltana jostakin muusta ruuasta, mutta kun teimme vertailua, totesimme, etteivät ne sovi meidän budjettimatkan budjettiin. Takaisin siis Grillille. Olimme tällä kertaa ajoissa ja vältyimme jonotukselta. Illan tarjoilijamme toi meille valkoiset pussit sanoen, että se oli tervehdys keittiöstä. Aaaa! Eli joko emme edellisenä päivän olleet tervehdyksen arvoisia tai sitten meille unohdettiin tuoda alkusnäksit.

 

 

7.jpg

Jan halusi jälleen ottaa oluen ja alkoi tehdä tilausta. Edellisenä päivänä oli Punk IPA loppunut, mutta tänään oli lähestulkoon kaikki loppunut! Jäljellä oli enää vain Teerenpelin Luomu Leevi ja sitäkään ei tuntunut koneelta laskutusta varten löytyä.

Jan päätti tilata itselleen Sirloin pihvin mediumina ja minä kasvispurilaisen tavallisilla ranskiksilla bataattiranskisten tilaan. Meidän jälkeen tuli kaksi rouvaa meidän vasemmalle puolelle ja he saivat ruuat ennen meitä, toiselle jälkkäri ja toiselle hampurilainen. Ajattelin siinä vaiheessa, että ehkäpä vain hamppari oli nopeampi tehdä kuin Janin pihvi ja en välittänyt asiasta sen enempää. Kun vasemmalla puolen, reippaasti meidän jälkeemme paikalle tullut mies sai pihvinsä, aloin miettiä, että mikähän tässä on ongelmana. Meidän pieni poikammekin ehti nukahtaa syliini siinä odotellessamme. Loppujen lopuksi odotimme 40 minuuttia ennen kuin tarjoilijamme huomasi, ettemme ole vieläkään saaneet ruokiamme. Kyseessä oli kuulemma tekninen ongelma, meidän tilaus ei ollut siirtynyt keittiön puolelle.

Minulla kävi vähän mielessä, että nyt ei tule tilaus menemään oikein ja olin oikeassa: minulle tarjoiltiin kasvishampurilainen alkuperäisillä bataattiranskiksilla. Onneksi muru oli valmis syömään ne ja minä sain tilalle hänen rapsakkaat ranskalaiset. Sen jälkeen ei enää muu mennyt pahemmin pieleen, tekisi mieli melkein sanoa, että mikä voisikaan enää mennä pieleen, mutta pieniä toimintaongelmia. Mummeleiden lähdettyä meidän vasemmalta puolelta ja pariskunnan tultua tilalle meni heidänkin tilaus vähän “höneksi”, kun sedänkään tilaus ei siirtynyt keittiön puolelle näistä teknisistä ongelmista johtuen.

 

7-001

Meille kompensoitiin ihan mukavasti meidän pitkä odotus, ruoka tuli lopulta 50 minuutin odotuksella. Saimme hakea buffet puolelta niin paljon jälkiruokaa kuin halusimme. Mieheni ei ottanut ihan täyttä iloa irti, mutta minä juoksentelin kyllä siellä hänenkin edestä. Tarjoilija sanoi, että jälkiruokabuffetin arvo oli 24 euroa ja ottaen huomioon, että minun hampurilainen oli 14 euroa, tunnen saavani tältä illalta ihan hyvän kompensaation.

Eihän tämä ihan putkeen mennyt, tai koska Viking Linelle on menun suunnitellut Strömsöstäkin tuttu Michael Björklund, voidaan sanoa, ettei todellakaan mennyt niin kuin Strömsössä! Haluan kuitenkin olla myötämielinen heille, oli “neitsyt matka” 3 viikon telakalla olon jälkeen ja kaikki oli vielä uutta. Keittiössä oli jopa maalarinteipit vielä paikoillaan, joita tarjoilijat sitten irrottelivat vähitellen! Annan arvosanaksi “ihan OK”.

7-0027-003

Because of high pricing of the restaurants & buffet and empty shelves in the Tax Free, we ate only in Grill -restaurant. Even though ship wasn’t full, we had to wait quite a long time for a table. Around the Grill there were many restaurants and empty tables, but when we asked, if we could sit in them, hostess kindly brought us to the end of the line. 

When we finally got ourselves a table, I noticed that our neighbors got themselves a white little bag. At that moment I didn’t think of that anything more, perhaps it’s a doggy bag. When waitress came, we had a chat about special note in the menu that the hamburger will be served medium. The waitress was excited about that and so was I, during my pregnancy I had to ruin every stake that I ate by cooking it to well done. When we got the hamburgers to the table, it was quite a disappointment to notice that the hamburger was well done. I didn’t say anything, it’s not in me to send the dish back to the kitchen. In Croatia we ate shellfishes with sand on them, because we didn’t want to say anything. Hah, this Finnish nature!

Our beef expert usually has a little disappointment when he checks out the beer lists in restaurants that aren’t specialized with beers, but now he was happy to notice that there were Brew dogs Punk IPA on the list. One of those, please! After that washed down, he orders another one. Short moment after the order waitress comes back and says that Jan has drunk the last one on the ship. Oookey…. so something else then! And this was in the first night!

Our beef expert usually has a little disappointment when he checks out the beer lists in restaurants that aren’t specialized with beers, but now he was happy to notice that there were Brew dogs Punk IPA on the list. One of those, please! After that washed down, he orders another one. Short moment after the order waitress comes back and says that Jan has drunk the last one on the ship. Oookey…. so something else then! And this was in the first night!

On the second night we had a little dream that we could eat somewhere else, but when we did our research, we noticed that any other restaurant doesn’t fit in our budget, so back to the Grill. This time it was perfect timing and we didn’t have to queue. After the drink order waitress (different waitress then yesterday) brought us those little white bags saying that it’s complementary from kitchen. Aaaa, so either our waitress yesterday forgot our complimentary or we weren’t welcomed yesterday. 

Jan wanted to have a brew, so he made the order. No Punk IPA, no nothing actually, because only beer they had left was Teerenpelis Luomu Leevi. Everything else was sold out. WHAT? We weren’t even on the shore and evening was young and everything was sold out! Crazy! And when we eavesdrop our waitress, we notice that even that couldn’t be found on the computer!

Beer came and we started to wait Jans Sirloin steak and mine vegeburger with ordinary fries instead of sweet potato fries. After us came two elder ladies to our left and they got their dessert and burger before us. I just thought that Jans Sirloin takes its take to be cooked perfectly. After an elder gentleman coming to our right and he getting his Sirloin before us I started to think what the hell is going on. After 40 minutes taking the order our waitress noticed finally that we haven’t received our food. Her co-worker also noticed that and said to her the same thing. Turns out the order didn’t go to the kitchen, it had somehow disappeared! This was the point when I started to think that our order will be going wrong!

I was right. Well, it wasn’t anything major. My order came with sweet potato fries, but luckily my husband was willing to change so I could get his crispy fries. After that it was pretty much smooth sailing. I would love to say “what else could have gone wrong anymore” but I think these weren’t bad. And when we listened to our waitress, we could see she was having a bad day, she had major problems with the orders, or sorry, technical problems with the orders, because couple coming after the grannies got only 50% of the food they ordered. 

The waitress came to us and said that for compensation we could eat as much as we want from the dessert buffet. Jan didn’t want to go crazy with it but I went. I tasted every single thing they had, some of them even couple times. The value of the dessert buffet was 24 Euros and considering my vegeburger was 14 Euros, I think I got good compensation for that night. 

We all have had one of those work days! This was maiden voyage after three weeks renovation, everything was still new. Heck, there were masking tapes all over the kitchen still! I’m willing to say this was just a rough start and hopefully things will go better next time. I’ll give this Quite OK experience. 

Advertisements

One thought on “Grill Restaurant at M/S Gabriella

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s